Mad skal kunne vække minder

Smage og dufte skal genkendes,
inspirere og imponere.

lej-festlokaler-ved-horsens

Mad skal kunne vække minder

Smage og dufte skal genkendes,
inspirere og imponere.

Schmidt-cafe

Som forpagter og gastronom prioriterer jeg, at mad skal være spændende, spændende at spise, at lave og at tænke.

Mad skal også kunne vække minder med smage og dufte, som kan genkendes, men samtidig inspirere og imponere. Dette betragter jeg som en af mine spidskompetencer, det at tage udgangspunkt i klassiske danske retter og fortolke dem med teknik og håndværk fra det franske køkken.

Råvarerne skal naturligvis være af bedst mulig kvalitet og bestemmes af den danske sæson med få undtagelser – råvarer som polynesisk vanille, chokolade og citroner er blandt andet for særligt til at skulle undvære i dessertkøkkenet.

Jeg betragter ovenstående som værende min niche og dermed at kunne servere noget unikt da jeg igennem hele min ”rejse” som kok har vægtet at tilegne mig så mange forskellige kompetencer og erfaringer som muligt fra de forskellige køkkener, jeg har arbejdet i.

Jeg vil lave det bedst mulige mad.

gastronomi-kristian-stig-schmidt
gedved-kristian-schmidt

Fortidens vingesus med hyggelig stemning

Som stolt forpagter af køkkenet i Gedved Kultur- og Medborgerhus vægter vi den hyggelige og uformelle stemning højt og har ikke blot bibeholdt den, derimod valgt at fuldføre husets potentiale med respekt for stedets historie.

Med en fortid som seminarium, som går mere end 150 år tilbage har det en stor betydning for mig, at man kan mærke fortidens vingesus, eller at der vækkes nostalgiske følelser i dem som i 1980érne gik på seminariet, når de den dag i dag besøger stedet.

Siden jeg i 2008 startede i lære som kok og indtil nu, er jeg blevet introduceret for mit fags mange forskellige aspekter. Som a la carte kok i små flotte restauranter med gastronomi på et højt niveau, selskabskok hvor man i servering til 700 gæster stadig skulle opretholde en høj standard, og ansvarlig for mad ud af huset, hvor planlægning, mad og logistik skal gå op i en højere enhed, har jeg svært ved at udpege en yndlingsopgave, de er det alle sammen.

 

Jeg glæder mig meget til at
forkæle dig og dine gæster.

 

Kristian Stig Schmidt

Indehaver, Café & Restaurant Schmidt.

Kristian-Schmidt-Kok

Skal din næste fest være helt speciel?

Vi ved, at hele dit arrangementet - fra planlægning af festen til modtagelsen af dine gæster, fra bordopdækningen til serveringen af natmaden, er vigtig. Derfor strækker vi os meget langt for, at dit arrangement bliver præcist, som du har ønsket dig og glædet dig til, hvad enten det er en rund fødselsdag en barnedåb eller dit bryllup.

Vi nyder hver en gæst og glæder os til at gøre alt for, at din fest bliver en succes.